Dzisiejsza wycieczka to kolejny spontaniczny wyjazd pod hasłem zobaczmy co ciekawego jest w okolicy. Wybór Padła na Nowy Sącz, ale już przed wyjazdem w przewodniku trafiliśmy na zapis o skansenie. Od niego zaczniemy !!! Pakowanie , do wozuuuu!! i po godzinie jesteśmy na miejscu.
Strzał w dziesiątkę !!!
Bardzo kameralny skansen w otoczeniu pięknego parku. Wspaniałe miejsce, pełne uroczych zakątków, miła obsługa i zachowany charakter wsi. Może głównie dlatego że obiekty są pogrupowane tematycznie , tworzą całe zagrody i są zlokalizowane w takich odległościach że nie stoją jeden na drugim i wszystko wygląda naturalnie.
Poz zwiedzeniu skansenu (niestety z braku czasu nie całego ) trafiamy do Miasteczka Galicyjskiego. Gdzie trafiamy na przegląd orkiestr dętych województwa małopolskiego.
Samo miasteczko jest bardzo przyjemnym miejscem, możemy zajrzeć do zakładu fryzjerskiego, remizy , fotografa, snycerza i wielu innych miejsc. Lub napić się kawy czy coś przekąsić.
Generalnie skansen i miasteczko to świetne miejsce na spędzenie całego dnia z rodziną.
Gorąco polecamy, sami na pewno jeszcze tam wrócimy .
Poniżej mały fotoreportaż.